L’imparfait

Posted: Mai 7, 2007 in Ganduri

Nu te iubesc pentru ca esti perfect. Pentru ca nu esti, esti chiar departe de a fi.. ca oricare om, de altfel.. suntem imperfecti si nu suntem perfectibili.. defectele sunt parte integranta din noi si tinem la ele, unele sunt delicioase, amuzante, altele urate. Dar sunt defecti din fabricatie si asta ne face umani. Pentru ca a gresi e omeneste.
Iti iubesc imperfectiunea. Ma faci curioasa si te urasc pentru asta. Ma faci sa plang si te detest, ma faci sa ma simt slaba si mult mai imperfecta. Ma faci sa ma simt ca un copil stupid si nu-ti pot reprosa decat ca imi arati un adevar atat de dureros.
Ma minti.. pe jumate, cu scopuri nobile.. ce conteaza? E un defect, dar il iubesc, pentru ca pana la urma iti ceri scuze si scopul chiar e nobil si ma lasa fara cuvinte.
Ma lasi singura si de atatea ori vreau sa te tin langa mine, dar te mint si eu la randul meu si-ti spun ca e bine, si zambesc frumos, un pupic si iti dau drumul, te fugaresc, inainte sa vezi ca de fapt incep sa plang de ciuda si incerc sa ma prefac ca e bine.
Ma lasi sa astept si nu pot sa te urasc.. merita mereu, astept mereu sa fiu surprinsa, nu sunt dezamagita niciodata.
Ma simt singura uneori si imi vine sa te cert, dar dupa ceva timp revii in forta si nu am cum sa iti reprosez nimic, uit totul.
Ma sufoci, ma invadezi si nu te pot opri fara a te ingrijora, asa ca stau cuminte, caut fiecare gura de aer si astept sa ma lasi singur sa respir.
Masochismul tau ma scoate din sarite, la fel ca rabdarea ta, tacerea ta, calmul tau.. sau depresiile tale, nervii tai.. iertarea ta.. totul contrar starilor mele.
Dar toate astea le iubesc, pentru ca inseamna „tu”. E tot ce iubesc si din toate imperfectiunile esti tu, imperfect in general, dar perfect pentru mine. E tot ce vreau, e tot ce as putea cere.

Comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s