Dancing bears
Painted wings

Si vise ce se amesteca prin cioburi de realitate, vise ce se topesc cand incerc sa le inteleg, la fel ca bucatelele de ciocolata pe care le topeam la flacara galbuie a focului. Culori ce tremura in fata ochilor, danseaza, se invart, caruseluri de imagini si sunete, ce imi refuza realitatea.

Things i almost remember

Sunt toate acolo, pastelate dar diforme. Sunt toate acolo, dar inca le caut. Sunt toate acolo, incerc sa le ating. Sunt toate acolo dar ma tin departe. Sunt acolo si danseaza in fata mea ca flacarile lumanarilor roz si albastre, verzi si rosii.. vanilie, fistic si ciocolata.

And a song someone sings
Once upon a December

Franturi de amintiri, bucatele dintr-un puzzle a carui imagine completa nu o pot avea, puzzle cu care ma lupt pe bajbaite, pe intunericul ce-mi dainuie in suflet. Totul e vag, totul e neclar si totul inceteaza sa imi mai apartina.

Someone holds me safe and warm

Forme si culori. Arome si sunete. Nu pot decat sa simt lumea din jurul meu ca pe o amintire, ca pe o fotografie fada, decolorata, arsa de soare, udata de ploi, calcata in picioare de timp, uscata de focul la care noi topeam ciocolata amaruie ce se spargea intre dintii nostri ca o coaja de ou fragil si prostut.

Horses dance through a silver storm
Figures dancing gracefully
Across my memory

Si totul se misca mai departe, doar pentru a reveni, pentru a ma tulbura, pentru a-mi aminti, pentru a exista iar dincolo de realitate, sa revina din visuri de gheata, sa prinda gust si culoare. Amarui si rosiatic, negru si ametitor, sarat si transparent si rece, galbui, verzui, rosiatic, albastrui si fierbinte.

Far away
Long ago
Glowing dim as an ember

Fierbinte ca obrajii tai de la atata caldura sau poate de la atata ciocolata sau.. de la atatea lacrimi. Sau era doar zapada? Zapada care in mainile tale, doar, prindea nuante rosiatice, nu albastrui, reflectand cerul. Rosiatice ca lumanarile pe care le priveam ore in sir topindu-se si plangand firicele fierbinti ce uneori pareau ca urca pana la flacara, pentru a se intoarce, rusinate, inmuiate, pana jos unde inima le impietrea de frig.

Things my heart used to know

Ai fost acolo, nu se poate sa fi fost doar un vis, am gustat zapada din mainile tale, ce mi-au inghetat obrajii mai apoi, albindu-i de frigul din tine, dandu-le apoi culoare cu bucatele de ciocolata amaruie, de un albastru crocant; unele tablete aveau tente verzui, ca ouale de rata pe care le gasisem in cenusa adunata de ani de zile in spatele grilajului ruginit si cu forme ciudate, chipuri, forme, imagini.

Once upon a December
Someone holds me safe and warm

Stiai ca mi-e frica de intuneric si aruncai bulgari de zapada inspre mine, sa ma feresc, sa ajunga pe foc, sa sfaraie rosiatic si sa nu ramana decat niste carbuni anemici. Trebuia sa ii aduc la viata cu file din jurnalul pe care il citisem pe nerasuflate, daca respiram, dispareau literele, una cate una. Pana lumina portocalie revenea, te ascundeai, gaseai mereu locuri.. doar pentru a ma surprinde, si totul devenea albastru, pe fundalul rosiatic al cerului, amestecat cu verdele tipator al stelelor ramase acolo sus, ce inca nu dadusera de gustul amarui al ciocolatii.

Horses prance through a silver storm
Figures dancing gracefully
Across my memory
Far away long ago

De fiecare data totul disparea, totul pierea intr-o mare de culori, un vartej de arome si de anotimpuri, totul pierea, undeva in spatele meu. Nu ma puteam intoarce, trebuia sa o iau mereu de la capat, si din bucatele de ciocolata amaruie, din franturi de amintiri, din pasteluri si din flacari sa te recreez, sa te aduc inapoi iar, ca singura companie vreodata permisa.

Glowing dim as an ember
Things my heart used to know
Things it yearns to remember
And a song someone sings
Once upon a December

Inca o bucatica de ciocolata, inca un glob colorat fragil, inca o flacara vanilata, inca un fulg si inca un cantec. Si totul va reincepe, totul se va amesteca, totul se va pierde, o data cu stelele fosforescente ce cad mereu, cautand ciocolata amaruie ce se sparge albastru in cioburi taioase si verzui, in care incerc sa te regasesc pe tine.. copilarie.

Reclame
Comentarii
  1. ana spune:

    sarbatori fericite si un an nou mai bun, plin de impliniri :)

  2. ohm spune:

    la multi ani ! :)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s