Cresc…

Posted: Aprilie 8, 2008 in Ganduri

Simti ca imbatranesti atunci cand lumea incepe sa dispara din jurul tau. Bineinteles, nu e imbatranirea aia drastica, nu ma simt inca, mai am pana atunci, inca vad fete uimite cand imi spun varsta, ceea ce e dragut. Deci nu e asta.. E momentul in care prietenii nu mai sunt prieteni, sunt niste nume pe o lista, si stii, dupa orele de LSC cum se numeste ce ati facut, dar esti convins ca ai dreptate si ca a meritat, cum putea sa uite asa ceva? Si nici nu iti raspunde la mailuri. Evident, doar fetele fac asta..

Dar dupa prietenii ce dispar, incep sa dispara, in mod prea evident, nume mari, cu care ai crescut. Voci pe care le stii de cand erai uuuuuite-atata! si dispar, se duc, raman eventual niste inregistrari, niste amintiri.. Voci, nume, fete cunoscute, mai mult sau mai putin, se duc cu tot ce stiai, ramane doar reprezentarea aia a trecutului, singura: amintirea.

Bine, totul incepe cu strabunici, daca nu chiar cu bunici.. Cu un pic de noroc, bunicii mai stau atat cat sa lase niste amintiri placute.. cu al lor „la tara”… dar pleaca si ei. Ii urmeaza vecinii mai batrani, care tipau la tine cand faceai galagie sau mai stiu eu ce nu le convenea? Cunostinte.. tatal unui fost coleg, un fost coleg de munca si prieten cu parintii.. Dup-aia, profesori, de care macar ai auzit, daca nu i-ai avut si devine inspaimantator. Pentru ca nu mai e mult si urmeaza cine iti e mai aproape.

Si intr-o zi afli ca tanti aia, mai mare decat tine cu 11 ani, care practic a crescut cu tine, de care stii ca a fost mereu pe langa tine.. care rar te-a certat si scotea limba la tata cand se lua de tine.. ea, tocmai ea, mereu un zambet.. Eh, afli ca poate nu o sa mai fie.. si curand, prea curand. Si nu stii ce sa zici, taci si zici ca e aiurea si naspa, inghiti orice fel de lacrima, pana realizezi. Si cred ca atunci doare cel mai tare ca ai crescut..

Comentarii
  1. S spune:

    citeam fanclubu shi mi s-a facut dor de tine :)

  2. Alexandra spune:

    Nu stiu daca e de bine sau de rau :)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s