Singuri

Posted: Iunie 11, 2008 in Criptat

Agatati de castile mp3-urilor ca de niste cordoane ombilicale, trecem cat putem de repede printre ceilalti, nu vedem, nu auzim.. tot ce conteaza e sa fim noi bine, uitam de ce poate exista pe langa noi fara sa intelegem de ce suntem singuri.

Trecem pe bio, pe verde, suntem ecologisti si incercam sa poluam cat mai putin, sa mancam 5 fructe si legume pe zi, sa bem 1,5l de apa pe zi, sa facem sport, sa mancam cat mai putin sarat, dulce, gras.. si cumparam masini mereu mai noi, mai bune, mai performante… Ne intereseaza tarile defavorizate, incercam sa ajutam, ii plangem pentru orice probleme ar putea avea..  iar cersetorii ne sunt atat de dezagrabili!

In medii sterile, incercam sa ne lasam de fumat, ca sa nu facem cancer, de-aia mancam si bio, ca sa nu inghitim toate prostiile; inchidem, izolam ferestre, usi, tusim zgomotos cand simtim gazele de esapament si fugim de orasul mare, ne cumparam case „la tara”, undeva unde e atat de bine, si liniste.. si ajungem ipohondri.

Ne izolam de lume, de ceilalti, mentinem doar contactele necesare.. nu mai scriem scrisori, ca doar avem telefon (si ce poate fi mai placut decat „anonimatul telefonului mobil”? ).. nu telefonam, ca doar avem internet.. si nu trimitem mesaje, ca nu avem timp niciodata.. si ne plangem ca suntem singuri si nimeni nu ne cauta.

Uitam sa mai traim.. daca zambesti copilului de mai putin de un an ce tine o carte ( invers, evident) in fata, foarte serios.. mama se uita urat la tine si fuge mai departe.. Ne cumparam animale de companie, le tinem cu noi, le vorbim si uitam cum e sa mai vorbesti cu o persoana adevarata.

Traim intr-un mediu steril dar poluat, populat dar izolat.. Suntem singuri, si nu avem dreptul sa ne plangem, am facut-o cu mana noastra.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s